Fotografie vs Webbeheer

Afgelopen maanden ben ik driftig bezig geweest met verschillende websites. Een website moest in de lucht gebracht worden waarbij foto’s ‘n onderdeel van het geheel was. Maar van nul af aan opbouwen, zoeken naar plugins etc. Het hele spectrum. Maar op kleine schaal aangezien het om een klein bedrijfje gaat, eenvoud is het toverwoord.
Daarnaast zitten er ook al heel wat uurtjes in de FKE website. Niet zichtbaar maar onderzoek hoe we verder kunnen. Dit is een stap complexer aangezien we met specifieke wensen te maken hebben en natuurlijk veel foto’s en informatie.
Als je dan diep in die materie zit dan zie je dat naast het maken van de foto, de bitjes-doka (Photoshop), productie technieken nog een kennisgebied on ontbeerlijk is voor een hobby fotograaf: internet & computer kennis.
Zoals aangegeven is dit eerste half jaar (!) grotendeels opgegaan aan die laatste categorie. Weinig foto’s, veel websites, WordPress, Joomla, php, database, autorisatie etc etc. Ik kan me goed voorstellen dat velen dit ervaren als een complete jungle waar je uit moet blijven. Voor het tweede half jaar ga ik dat zeker proberen! Maar het zal waarschijnlijk wel niet lukken.

Ach gewoon heel veel foto’s maken, is er toch een balans!

Nieuw Genre: Urban

Door een bezoek aan de NDSM werf werd het me duidelijk. Zelfs “oude rommel” kan schoonheid bezitten. Daarom een nieuw genre toegevoegd: Urban

Foto niet gevonden! Wat nu?

Het is zeer wel mogelijk dat een specifieke foto (nog) niet op deze website staat. Er zijn verschillende ‘locaties’ waar men kan zoeken:

  • Portfolio – Een selectie van foto’s per categorie.
  • Evenementen – Beeldverslag van evenementen die gefotografeerd zijn.

Mogelijk kan men nog op de oude site de gewenste foto vinden:

Nog steeds niet gevonden, neem dan contact met Marc op.

Bovenstaand is het geheel niet kunnen vinden van een foto. Let wel: De orginele grote foto’s zijn niet op de site beschikbaar. Deze zijn verwijderd. Dus mogelijk kan men een ‘foutmelding’ krijgen bij het opvragen van een foto in dit orginele grote formaat.

Start nieuwe site

De nieuwe site is een feit. Er zullen nog verschillende zaken aangepast worden en nieuwe foto’s (en oude bekende) zullen ge-upload worden. Deze site zal een compleet portfolio weer geven van mijn foto-werk.

Verder zal ik regelmatig een nieuwe post bloggen (zoals deze). Weer een andere reden om regelmatig terug te komen op deze website.

Met veel plezier beoefen ik de fotografie(-kunst) en toon ik het hier. Maar het is wel zo leuk om een reactie van de bezoekers te krijgen. Een emailtje wordt zeer gewaardeerd.

Contact Marc van Lint

Lees Mij!

Beste bezoeker,

Op dit ogenblik ben ik druk bezig met het opzetten van een nieuwe website. Je zal continue veranderingen zien. De grootste veranderingen zijn:

  • Betere visualisatie van foto’s.
  • Geïntegreerde blog.
  • RSS mogelijkheid.
  • Zoek mogelijkheid.

De ‘oude’ website met foto’s kan men nog benaderen via foto2.vanlint5.nl