Topje van Amersfoort

Er zijn enkele foto’s gepubliceerd van het beklimmen van de toren. Het was vroeg en koud, maar vooral onvergetelijk. Een unieke kijk op Amersfoort en op maar ook in de toren. Helemaal geweldig! Weer veel materiaal om te verwerken. Zie categorie Amerfsoort.

Schaatsen, nieuw licht

Mijn dochter is gestopt met schaatsen. Dat heeft ze met opgeheven hoofd gedaan. Bij de laatste wedstrijden is ze met twee persoonlijke records geƫindigd. Hulde!

Het is een afsluiting van een speciale foto-periode. Ooit sport fotografie gedaan? Als je een uitdaging wil, moet je daar mee beginnen. Probeer je zoon of dochter maar eens te vangen terwijl ze in het spel de andere kant op rennen achter een bal aan. Zeer lastig! Daar heb je dus geen controle over. Licht?! Ja, buiten lukt meestal wel. Voetbalveld is relatief makkelijk (vermits het geen avond is). Maar op een overdekte ijsbaan of zelfs in een zaal is echt weer een slag lastiger. Je komt ook vaak in gevecht met de beperkingen van je camera. Dan verbaas ik me dat menig toeschouwer met zijn mobiel (zelfs met flits) een foto van afstand maakt en verheugd is dat de ‘vlekken’ herkenbaar zijn. Ik ben blij als de persoon of actie beeldvullend is en (redelijk) scherp. Oke, scherp. Dat valt niet mee. Door te doen, zoeken, proberen en nog eens doen leer je heel veel. Die kennis helpt ook weer bij ander soortige fotografie! Al met al heel veel geleerd in die koude ijs-stadions.

Is het helemaal afgelopen? Nou nee hoor. Ijzers in het ‘vet’ en de skielers aan! Persoonlijk vind ik dat leuker om te zien en te doen. Die tijd komt er weer aan! Hier en daar een toertochtje op wieltjes. In de buitenlucht – lekker vooruitzicht. Buiten dus je hebt veel meer licht en dus makkelijker te schieten. Ik ben benieuwd wat het deze zomer gaat geven.