Master Class Portret

Vaak¬†zijn¬†“Master Classes” een activiteit waarbij de Master, vaak een vakfotograaf, uitleg geeft, belichting instelt en vervolgens mag je foto’s maken. Doordat de belichting reeds ingesteld staat is het schokmoment dat je een mooie foto maakt (van een mooi model) groter dan het leer effect.

Zo anders was de recente Master Class. Hoe kom je tot een mooie foto? Welke belichting moet je selecteren, hoe instellen? Duizende vragen eigenlijk… Eerst denken dan doen. Stap voor stap, voornamelijk door zelf te doen, werden diverse aspecten duidelijk door praktijk ervaring. De foto’s die we maakten waren niet zo zeer het eind product, maar meer test-foto’s van iedere stap. Welk invloed een ander licht, ‘n andere opstelling of instelling tot gevolg heeft op de foto werd zo duidelijk. Dus de foto’s die ik in deze Master Class gemaakt heb zijn meer een beeldverslag van een ‘reis’ dan een foto van het uiteindelijke doel.

Toch hier enkele foto’s van het eind-resultaat, maar de reis er naartoe was zeker zo interessant!


Een ‘nacht foto’ gemaakt in een ‘daglicht’ kamer.


Hoe maak je een mooi silhouette.


Een high-key foto op een witte achtergrond….

Heel veel geleerd in deze Master Class! Maar ook veel nieuwe energie en ideeen gekregen om zaken verder uit te zoeken.

De zwarteband Master was Marc Loos (Loos Fotografie), het mooie model was Ellen Hendriks.

...