December fotomaand

Ik bedacht me net “waarom maak ik niet iedere dag 1 foto?”. Ooit had ik dat eens gehoord op de Fotokring. Ja, dan moet tot actie over gaan. Leuk, van af 1 Januari beginnen we!

“Uitstellen?” vraagt het duveltje op mijn schouder. Hmmm, heeft hij gelijk in. Vandaag beginnen. Camera gepakt en een foto van de witte kasten in onze woonkamer gemaakt. Het licht valt zo mooi tussen de twee witte kasten. Allemaal rechte lijnen en het licht breekt de uitsparing tussen die twee witte blokken. Gelijk op FB gezet. Tja, dat is toch het bewijs.

Het is een leuke afsluiting van wat werk op een prive website over fotografie. De site bevat alle informatie en kennis die ik over fotografie heb. Veel informatie gaat over instellingen, diafragma en andere technische zaken. Gelukkig niet alles. Want dat technische dat lukt wel en moet je als fotograaf zeker wel beheersen. Maar juist het niet technische dat is waar het vuur van de fotograaf zou moeten liggen. Waarom is deze plaat voor mij mooi en voor anderen een leuke foto. Wat wil je fotograferen. Wat zie je wat andere links laten liggen. Ik denk, ik hoop veel! Het project December fotomaand dwingt me om iedere dag iets te zien. Iets vast te leggen en mijn grenzen weer iets te verleggen.

Daarom vind ik die kasten zo mooi.

...