Fotografie vs Webbeheer

Afgelopen maanden ben ik driftig bezig geweest met verschillende websites. Een website moest in de lucht gebracht worden waarbij foto’s ‘n onderdeel van het geheel was. Maar van nul af aan opbouwen, zoeken naar plugins etc. Het hele spectrum. Maar op kleine schaal aangezien het om een klein bedrijfje gaat, eenvoud is het toverwoord.
Daarnaast zitten er ook al heel wat uurtjes in de FKE website. Niet zichtbaar maar onderzoek hoe we verder kunnen. Dit is een stap complexer aangezien we met specifieke wensen te maken hebben en natuurlijk veel foto’s en informatie.
Als je dan diep in die materie zit dan zie je dat naast het maken van de foto, de bitjes-doka (Photoshop), productie technieken nog een kennisgebied on ontbeerlijk is voor een hobby fotograaf: internet & computer kennis.
Zoals aangegeven is dit eerste half jaar (!) grotendeels opgegaan aan die laatste categorie. Weinig foto’s, veel websites, WordPress, Joomla, php, database, autorisatie etc etc. Ik kan me goed voorstellen dat velen dit ervaren als een complete jungle waar je uit moet blijven. Voor het tweede half jaar ga ik dat zeker proberen! Maar het zal waarschijnlijk wel niet lukken.

Ach gewoon heel veel foto’s maken, is er toch een balans!

...