Sport foto’s in de zaal!

Ach een beetje fotograaf weet het wel, licht in de sportzaal (evenals op ijsbanen) is soms zeer slecht maar vaak gewoon slecht voor fotografie. Dus het is een extra uitdaging om sporters goed in beeld te krijgen. Naast de juiste positie, timing moet je camera/lens lichtgevoelig zijn om een redelijke snelle sluitertijd te krijgen. Vroeger gebruikte ik de A-stand (dia voorkeur), nu eens anders aangepakt. Op Tv (tijdvoorkeur) en ISO op automatisch. Zoek het maar uit! Natuurlijk resulteert dat in hoge ISO foto’s met groot diafragma. Maar het is een een of het ander met al die variabelen. Resultaat is op z’n minst naar tevredenheid. Meer experimenteren!

Nu nog beter het spelletje begrijpen dat je kan anticiperen op de actie die komen gaat. En daarmee de juiste positie en al vast zoom-klaar. Kortom voorwerk is belangrijk. Zeker met mijn camera die qua zoom redelijk is maar qua fps echt te kort komt voor sport. Voor de opslag 1 en na de opslag 1. Hogere rate is zeker wenselijk. Dus komt het neer op het juiste moment te kiezen. Op het juiste moment van het blok of de opslag. Lastig…het blijft lastig. Maar daarom wel erg leuk als je een fraaie foto ertussen heb zitten.

De resultaten zijn te vinden op: Google Fotos.

...